Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała
Wersja papierowa
Autor:
Kmak Kazimierz Józef
Wydawnictwo:
PublicatISBN: 978-83-245-1971-2
Format: 17.0x24.5cm
Liczba stron: 320
Oprawa: Twarda
Wydanie: 2013 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny (Uwaga: Niski stan magazynowy)
34,90 zł
Ojciec Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.
Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy.
Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna?
Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne.
Ojciec Kmak dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową
Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.